Underskattning

Jag är ofta bra på att underskatta mig själv. Jag vet att det finns mycket jag klarar av bra, ändå utger jag mig för att inte göra det. Kom fram till det idag när jag och en kompis diskuterade lärarrollen och hur vi ser på vår egen framtid som lärare. Fick mycket positiv feedback om olika egenskaper som jag har, egenskaper som jag trott är bristande hos mig. Där fick jag mig en tankeställare helt enkelt. Jag har nog många bra egenskaper som jag kan använda i min lärarroll, jag måste bara bli medveten om dem och våga använda dem fullt ut. Så tack för den insikten! Du är också bra!

En till vecka är slut

Snart börjar nästa! Har knappt några lektioner just nu, mycket beror på att det är uppehåll i AUOn (allmänna utbildningsområdet) för att dansarna är på praktik. Skönt att det inte e så mycket lektioner men det betyder inte att jag kan lata mig så mycket, iaf inte på dagarna. Har en del uppgifter att få bort och en del arr. att göra. Tror att jag ändå kan vara hyfsat ledig på helgerna om jag jobbar bra i veckorna. Vi får se hur det går.

Annars har vintern kommit til Piteå nu, äntligen (!) efter lång väntan. Det är riktigt mysigt med all snö, jag blir riktigt glad! ite ruggigt just nu bara. Det blåser och det kommer tydligen att bli oväder längre söderut. Då är det skönt att sitta inne i lägenheten med Jon & Gräddan :0)

Mycket har hänt sedan förra inlägget, kanske inte att det har varit så mycket som hänt rent konkret men tiden rullar ju på och därmed mitt liv. Känns som att jag mår bättre nu än i våras och somras i alla fall och det är väldigt skönt att det är så! Kan få mina ledsna och deppiga stunder ibland men inte på så sätt att jag blir så orolig som jag var för några månader sedan. Jon och jag pratar en del om att flytta ihop i vår. Rent praktiskt vet jag inte när den rätta tiden kommer men det känns naturligt för oss att hitta något gemensamt snart och det är jättekul! Stort på ett sätt men som sagt, också helt naturligt...

Vad som händer annars är att jag fortsätter att fundera om massa saker, får nya insikter och så. En tanke som jag tänker en del och som jag hört från andra är att kunna hitta positiva saker hos människor i deras kreativa prestationer. Det är så lätt att efter en konsert börja kritisera och hitta saker som jämt måste förbättras. Det är så lätt att berömma och såga men vad ger det egentligen att hela tiden kritisera? Nog för att det är viktigt att kunna vara konstruktiv och ge någon annan en möjlighet att utmana sig själv till att göra ännu bättre ifrån sig men jag tror att om man ofta påpekar att någon kanske inte är så bra på något eller jämt hittar någon att klanka ner lite på, så hamnar den pressen även på en själv. Om man istället försöker se det positiva hos människor lite mer och faktiskt tänka att det finns plats för konstnärer, dansare, musiker, skådespelare etc. på olika nivåer och i olika forum, kanske de miljöerna kan bli ännu mer utvecklande. Som sagt, om man själv tycker att någon inte presterat så bra på en föreställning; vad gör det mig för skada egentligen och vad ger det mig att kritisera? I de flesta fall, inte mycket skulle jag säga.

Nu ska jag sova!

Gonatt alla surfare!
 

RSS 2.0